Fiske är roligt

Allt som oftast är fiske en riktigt rolig hobby. Man kan få njuta av riktigt fina naturupplevelser och det finns många spännande platser att besöka. Dessutom kan alla vara med och delta efter sina egna förutsättningar!

En vacker hobby

Ofta är omgivningarna där man flugfiskar mycket vackra. Det är inte helt ovanligt att man kan känna igen motiv från posters med naturbilder, vykort och liknande när man väl kommer till sin nya fiskeplats. Platserna är ofta mycket lugna och rofyllda med fin natur och skog. Vattendragen i sig kan se lite olika ut. Ibland är det stora forsar, ibland spegelblanka sjöar. Oavsett var man fiskar kan hela familjen vara med och njuta av de vackra omgivningarna.

Flugfiske passar alla

Även om man inte själv kan eller vill hålla i ett fiskespö finns det möjlighet att njuta av flugfiske. Lugnet och spänningen kan alla känna in sig i och även de minsta kan sitta med i båten eller vara vid vattnets kant i sällskap av en vuxen. Om vattnet är varmt kan man passa på att ta ett bad och om det är kallt kan en öppen eld och varm choklad locka de flesta. När det gäller själva fisket kan alla som kan hålla ett fiskespö vara med. Det spelar ingen roll om man är ung eller gammal. Även när det gäller tävlingar i flugfiske finns det olika åldersgrupper och klasser att vara med i. Detta gör att fisket är roligt, inte bara för den som fiskar, utan för alla i personens närhet! Om det är matfisk kan alla dessutom få en god och mycket näringsrik middag att njuta av efteråt.

En hobby året runt

En stor fördel med flugfiske är att man kan utöva den i stort sett året runt, speciellt om man är beredd att resa runt lite. Det innebär att man kan se fram emot en härlig fiskestund när som helst under året.