Guidad fisketur i Sverige

I Sverige finns det en hel del vackra och bra fiskeplatser att besöka och på många av dem kan man dessutom njuta av guidade turer av olika slag. Hur turerna ser ut kan variera mellan olika platser och tidpunkter, men generellt sett får man under turen prova fiske på ett par olika platser i ett eller fler fiskevatten.

Långa fisketurer

En lång fisketur kan vara flera dagar eller rent av veckor lång. Under dessa turer bor man vanligen i tält eller vindskydd längs vägen. Under vissa turer kan man också sova på vandrarhem eller liknande. Ofta går man turen om det inte är för långt mellan de olika fiskeplatserna men det förekommer också turer där man cyklar, åker buss eller bil. Ofta ingår frukost, lunch och middag under hela turerna och vad detta består av kan variera. Under hela turerna följer en guide med och ger tips på olika fiskeplatser, och man kan som fiskare också få många bra råd om speciella fisketekniker som lämpar sig på de aktuella platserna.

Kortare turer

Det finns också kortare guidade turer som bara är några timmar eller någon dag långa. På dessa turer är det vanligt att man går runt någon sjö, eller besöker ett par utvalda fiskeplatser längs kusten. Under dessa turer är det vanligt att man får behålla den fisk som tas upp, men det kan variera. Den här typen av guidade turer brukar också innehålla lite mer lektioner och passar bra för den fiskare som inte har varit aktiv så länge. Det finns dessutom också olika familjeturer som man kan anmäla sig till. I dessa fall kan faktiskt hela familjen följa med, både barn och vuxna. Turerna brukar vara upplagda så att man kan ta sig ända fram med bil, alternativt längs bra vägar med barnvagn eller liknande om så behövs.