Mer än en hobby

Många som börjar med fiske med kastspö eller liknande faller så småningom också in i flugfiske. Flera av dem som en gång börjat med denna typ av fiske menar att man blir “biten” så snart man lärt sig rätt kastteknik och börjar få upp de första fiskarna.

Tävlingar i fiske

När det gäller flugfiske kan man också delta i flera olika tävlingar. De kan gå ut på lite olika saker. Ibland ska man fånga flest fiskar och återsätta dem, andra gånger ska man fånga den största eller den tyngsta fisken. Det finns en hel del att vinna i dessa tävlingar. Många gånger kan det vara pengar i potten, andra gånger bilar, fiskespön och annan utrustning. Det gör att fiskare ofta reser riktigt långt för att delta i tävlingar av alla de slag. Dessutom är tävlingarna ett nöje för hela familjen! Oavsett ålder kan man vara med och titta på eller själv fiska.

Fisket blir en livsstil

När man väl har börjat med fiske blir det ofta mer eller mindre en livsstil. När första fisken är fångad fastnar de allra flesta för spänningen i att stå där och vänta på att det rycker till i spöet. De som verkligen fastnar i sporten åker ofta flera mil för att hitta nya fiskedrag att fiska i och de kan till och med besöka nya länder med mera för att finna spännande ställen att fiska på. Något som många också är intresserade av är att hitta olika fiskarter. Varje fisk har olika egenheter och många arter är otroligt svårfångade. Många gånger tar man inte upp fisken annat än för att titta på den och kanske fotografera den. Det är just fångsten och återsläppet som gör flugfisket roligt. Om fisken är skadad eller om man får fånga den och ha den som matfisk finns såklart också detta alternativ.