Tjäna pengar på fiskebloggen

Man ska inte sticka under stol med att det faktiskt går att tjäna en hel del pengar på att blogga. Så har det dock inte alltid varit utan det är främst under de senaste fem åren som det har blivit aktuellt. Men hur går man tillväga för att tjäna pengar på sin blogg?

Skaffa besökare till bloggen

Det allra första man bör göra är att starta en bra blogg och få läsare att hitta den. Om man inte har några besökare blir det nämligen i stort sett omöjligt att tjäna pengar på sajten. När man har lyckats med detta kan det vara bra att lägga sin blogg på en server som ger ägaren en viss summa pengar varje gång någon besöker sajten. Vanligen är det bara ett par ören per besök men om bloggen blir stor kan pengarna börja rasa in. Man bör sedan leta efter bra reklam till sin blogg. Man kan till exempel kontakta tillverkare av fiskeutrustning och fråga om de är intresserade av ett samarbete. Genom det kan man tjäna pengar eller sponsras med olika saker.

Bloggen som inkomstkälla

Om man är ny inom flugfiske och inte har haft en blogg innan kan det vara bra att veta att man troligen inte kommer att kunna ha bloggen som enda inkomstkälla, i alla fall inte under de första åren. Man bör därför se till att bloggen inte tar för mycket tid, utan man måste också hinna med sitt arbete, eventuell familj och sitt fiske.

När det har gått en tid och man fått fler läsare samt skapat sig ett namn inom flugfiske är det inte omöjligt att ha bloggen som inkomst. Genom sponsring kan man till exempel få resor till fiskedestinationer, olika utrustningsdelar med mera. Att börja blogga kan alltså vara riktigt lönsamt, även om det tar en del tid i början.