Utrustning för turen

När man ska följa med på en guidad fisketur kan man behöva ha med sig en hel del utrustning. Vad exakt som behövs kan dock variera och det kan vara klokt att fundera lite extra över detta innan det är dags att åka. I den här artikeln tar vi upp ett par saker som kan vara bra att komma ihåg.

Utrustning för fisket

När man ska ut på en guidad tur är det viktigt att ha med sig utrustning som passar det fiske som ska utövas. Det gäller till exempel att man har med sig rätt fiskespö, rätt lina och även extra utrustning. En lina kan gå sönder av en eller annan anledning och om man ska vara ute i flera dagar kan hela turen vara förstörd om man inte kan låna eller köpa en ny lina någonstans. Även en dagstur kan blir riktig tråkig om linan går av vid första kastet.

Som fiskare bör man också ta reda på var fisket kommer att ske. Om man ska stå i vatten eller kanske precis i kanten kan det behövas vattentäta skor samt vadarbyxor. Om man inte har detta blir man snabbt blöt och kall. I de fall barn är med, eller om man inte är simkunnig bör man också tänka på att ha väl anpassade flytvästar på sig under fisket. Det gäller särskilt om vattnet är djupt eller mycket strömt.

Kringutrustning

När det är dags för en guidad fisketur kan det också vara bra att tänka lite på kringutrustningen. Om man ska vara ute och tälta eller liknande under flera dagar behöver man till exempel ha med sig alla saker för övernattning, ficklampor, mat, kanske ved, något att göra upp eld med och så vidare. Om barn är med kan några leksaker eller spel också vara bra för regniga dagar eller för när fisket blir tråkigt.