Så tar du dig lättast till ditt favoritfiskeställe

Alla har vi våra favoritfiskeställen. Det kan vara sjön runt husknuten eller en å som ligger nära vägen, men vi vet alla att de bästa, hemliga fiskeställena ligger avsides, långt från civilisationen och gärna på platser som är svåra eller nästan omöjliga att nå med rimliga medel.

Där, mitt i skogen, eller ute på fjället, ligger det där fantastiska stället som förhoppningsvis bara du känner till och där det nappar som ingen annanstans.

Men hur tar du dig enklast dit?

Till fots

Till fots kan du ta dig vart som helst, nästan. Bara dra på dig gummistövlarna, ta med dig fiskeutrustningen och gå så långt du orkar. Tyvärr orkar du ju inte hur långt som helst och dessutom tar det lång tid att ta sig även kortare sträckor i skogen. Att gå kan vara en bra metod att ta sig sista biten, men kanske inte hela vägen hemifrån.

Med bil

Med bil går det att ta sig långa sträckor fort. Det finns också gott om mer eller mindre okända vägar du kan använda. Med en fyrhjulsdriven bil eller terrängbil tar du dig förstås längre ut i obygden. Så länge det inte finns träd i vägen kan en terrängbil ta sig fram nästan var som helst och även i tät skog finns ofta gamla traktorvägar eller vägar för avverkning som kan vara körbara om du har tur.

Förr eller senare slutar det dock vara körbart och du tvingas till andra metoder.

Med båt

Båt är förstås det enklaste sättet att ta sig till ett ställe vid vattnet. Du befinner dig redan i rätt element och så länge vattnet inte består av vilda forsar blir det inga större svårigheter.

Problemet är förstås att en motorbåt kan skrämma fisken och att du därför tvingas ro eller paddla långa sträckor för att inte förstöra fiskelyckan.

På två hjul

Att ta cykeln till fisket är kanske inte det första du tänker på, men med en bra mountainbike tar du dig fram i förhållanden där bilen inte har en chans. Släng in cykeln i bagaget och kör bil så långt som möjligt, så kan du cykla resten sen, lätt och bekvämt.

Eller så kan du strunta helt i bilen. Med en elmoped som går 45km/h tar du dig snabbt hela vägen hemifrån, ända ut i skogen. Tyst och bekvämt rullar du fram på landsvägar såväl som på smala stigar i skogen.