Vad behövs för att börja fiska?

För att börja fiska behöver du ett spö, lina och en fluga. Allt finns att köpa, och det är inte ens speciellt dyrt med nybörjarutrustning som hjälper dig att komma igång.

Det är sen det börjar… När du väl har börjat fiska och upptäckt tjusningen med det finns det en mängd tekniska hjälpmedel som du kan bli sugen på. I många fall kommer prylarna du skaffar faktiskt hjälpa dig att göra fisket ännu roligare dessutom, så det är inte bara för att ha de senaste prylarna som du bör hålla ett öga på teknikutvecklingen.

Beroende på vilken typ av fiske du föredrar så kommer du behöva olika spön. I en del fall är vadarbyxor ett bra tillbehör, och i andra så räcker det med ett par höga och bra stövlar. Varma kläder är alltid en bra rekommendation, eftersom du kommer vara utomhus i alla väder.

Behöver jag en båt?

Nej, en båt är inte en nödvändig utrustning för att du ska kunna fiska. Däremot kommer en båt ge dig större möjligheter till fiske, eftersom du kan ta dig till fiskeställen du annars inte hade haft tillgång till. En båt är ju inte heller låst till att vara ett fiskehjälpmedel, utan det kan för all del även användas för badutflykter med familjen. Med flera olika användningsområden kan det vara lättare att komma fram till att det är en bra idé att skaffa båt.

Och när du har en båt så kan det mycket väl hända att du blir sugen på ett ekolod för att kunna hitta fiskstim. Både båt och ekolod är dyra grejer och om du behöver mer pengar för att finansiera dina inköp så kan Zensum hjälpa dig.

Kan jag fiska över hela världen?

Ja, i princip kan du fiska överallt. Det är dock olika regler som gäller för fiske i olika delar av världen, så se till att läsa på ordentligt om du tänker åka på fiskeresor. Kanske är det djuphavsfiske i något varmt hav som lockar dig, eller så föredrar du tältning och fiske i Norges fjordar. Oavsett vad du föredrar så finns det fiskeresor med hela paket redo för dig att välja mellan, om du inte vill boka allt själv.