Förädla din fångst

Flugfiske är en härlig hobby som har flera roliga sidor. Att stå vid vattenbrynet och göra sina kast, tystnaden, väntan och så det där rycket som innebär napp… Att få rulla in linan, försiktigt så att inte fisken släpper, få se vad det är som har huggit den här gången, nyfikenheten på storlek…

Men sen, när själva fisket är klart, då är det ju fortfarande roliga delar kvar! Fundera över hur fångsten ska tillagas på bästa sätt och på vem som ska bjudas på det. Alla middagsgäster blir imponerade av egenfångad fisk som fiskaren, tillika kocken, har tillrett med kärlek och omsorg.

Gör ditt kök inbjudande

Oavsett om du är en mästerkock eller så kommer du tillbringa en del tid i köket med att ta hand om din fångst. För att göra det till en härlig del av fisket istället för ett trist efterarbete finns det några knep du kan ta till.

Börja med att se till att ditt kök är en plats där du trivs och tycker om att vara. Ordna inredningen så att den ger dig tillräckligt med arbetsyta, och se för all del till att du har ordentlig arbetsbelysning.

Gör sedan köket inspirerande med matrelaterade köksposters på väggarna. Välj bilder som gör dig glad och kanske också hungrig. Satsa på en bild av en drömmiddag, eller helt enkelt en stilla kopp kaffe.

Eftersom du äter flera gånger om dagen, så är det klokt att se till att du har porslin som du trivs med. Tallrikar, glas, bestick, och kaffekoppar är föremål som du kanske inte tänker på speciellt ofta, men om du skaffar dig en servis som gör dig glad varje gång du använder den så gör du varje måltid lite bättre.

Skaffa dig en receptsamling

Förr, innan internet, skulle det här varit “skaffa dig en samling kokböcker”, men med den digitala teknikens intåg i våra liv kan du leta efter recept online. Glöm bara inte att märka dem som favoriter.

Värt att tänka på är dock att fysiska kokböcker oftast är både snygga och välgjorda. När du inte använder dem är de en prydnad för ögat och du kan även sitta och bläddra i dem och bli inspirerad till stordåd med dina fiskar. Så skaffa dig gärna några fysiska kokböcker till köket.