Ta hand om kroppen under fisketuren

Vi förutsätter att du liksom vi älskar att fiska. Det finns inget härligare än att stå i vattenbrynet och kasta ut reven, lyssna på tystnaden och vattnets porlande… Men ibland är kroppen inte helt med, och då blir upplevelsen inte alls lika fantastisk.

Så, vad kan du göra för att se till att kroppen inte stör din fiskeupplevelse, utan istället bidrar till den? Om du har problem med magen så kan det bero på irritable bowel syndrome, ibs. Det finns inget botemedel mot ibs, men som tur är finns det sätt att behandla ibs som åtminstone dämpar symptomen. Och det bästa av allt – det är bra för magen att äta fisk.

Se till att ha ett apotek i fiskeväskan

När du ska ut och fiska, se alltid till att ha en första-hjälpen-väska redo. Titta till den regelbundet, och se till att den är påfylld. Ha alltid plåster, sterila kompresser och sårtvätt med dig. Dessutom är det bra att ha värktabletter och allergitabletter. Skavsårsplåster, och givetvis solskyddskräm är andra lämpliga produkter att ha med.

Ett fiskeapotek är lite speciellt och inte riktigt detsamma som ett vanligt reseapotek. På fisketurer ska du förstås också alltid se till att ha med dig en avbitartång. Fastnar krokar på olämpliga ställen måste du kunna få ut dem på lättast möjliga sätt.

Utöver fiskeapotetek, då?

Visst, läkemedel och plåster är viktigt, men mer då? Det allra bästa sättet att förhålla sig till ett fiskeapotek är att inte behöva använda det. Vidta alltid nödvändiga försiktighetsåtgärder när du är ute och njuter av en stilla dag vid vattnet.

Smörj in dig med solkräm om det är bra väder, och välj kläder efter väder. Du ska inte frysa, och inte heller vara för varm. Blöta fötter gör ingen glad, så välj ordentliga stövlar och ha strumpor i om det inte är jättevarmt. Du kommer troligen stå i vattnet, och det är sällan lika varmt som luften, så tänk på det när du klär dig.

Är det soligt, eller blåsigt, använd hatt som skydd.

Klä dig i lager-på-lager-principen. På det sättet kan du reglera värmen med hjälp av kläderna, och behöver varken frysa eller vara för varm.