Res ut i världen och testa fisket i andra länder

Ett roligt sätt att kombinera fiskeintresset med familjeliv är att resa ut i världen på semester, och packa ner fiskeutrustningen i väskan, förstås. Det finns mängder med roligt fiske världen över. Kanske kan du till och med komma iväg på ett drömfiske på en familjesemester?

När du har börjat fiska utomlands är det roligt att skaffa en världskarta tavla, och sätta kartnålar på de destinationer där du har fiskat. Självklart kan kartan också användas för reseplanering, men tänk då på att använda en annan färg på de nålarna.

Gran Canaria – inte bara solsemester

Gran Canaria, liksom övriga kanarieöar, är välkänt för sitt fiske. Det finns mängder av arrangörer som anordnar havsfisketurer med båt till goda fiskevatten. Bland arterna som fiskas märks blå och vit marlin, tonfisk och amberjack eller seriola. Alla är rejält stora, men fiskas med olika teknik. Självklart finns det utrustning som är anpassad för just denna typ av fiske att hyra.

Uppe i sjöarna i bergen kan du istället fiska karp. Här är det rejält stora exemplar vi pratar om. Här arrangeras campingturer med övernattning och karpfiske för den som så önskar.

Om din partner inte är lika fiskeintresserad som du kan han eller hon stanna vid poolen eller ligga på stranden och lapa sol under tiden du är iväg.

Florida – fiska stort

Runt Florida vimlar det av fantastiska fiskevatten. Och även för den som inte fiskar finns det massor av aktiviteter.

Gillar du bilar? Då kan vi rekommendera att åka till Daytona Beach. Daytona Beach är nämligen inte bara känt för sitt fiske, utan även som världens racing-huvudstad. Självklart finns det också en strand. Fisket här är antingen i Halifax River, eller med båt en bit ut på havet. Med en lokal guide kommer du få en oförglömlig upplevelse.

Om det är djuphavsfiske som lockar dig så ska du ta dig till Miami. Det är mycket fisketurister som kommer hit, så det är lätt att hitta charterbåtar för fiske. Fisket är känt för både sin artrikedom och för mängden fisk. En halvdag kommer räcka för att du ska träffa på Mahi Mahi, Wahoo och tonfisk bland annat. En annan specialitet för Miami är nattfisket på grundare vatten runt broarna. Då är det främst Tarpon du kommer ge dig i kast med.