Åk till Stockholm och fiska en helg

Har du en partner som tycker att du spenderar för mycket tid på fiske? Inte? Då kan du skatta dig lycklig! För oss andra kan en helg i Stockholm kan vara ett bra sätt att blidka en icke-fiskeintresserad partner.

Stockholm har mängder av härliga fiskevatten, och det är till och med fritt fiske mitt i stan, i Strömmen. Under tiden du fiskar kan din partner njuta av allt vad storstaden erbjuder i form av shopping, kultur och härliga restauranger. Och efter en dags fiske kan ni roa er i Stockholmsnatten tillsammans.

Så boka ett rum på ett hotell vid Stockholm central och ta tåget, eller för all del bilen, till Sveriges huvudstad. Du kommer inte ångra det!

Fisket i Stockholm Ström

Fiske med handredskap i Stockholm Ström är fritt sedan 1600-talet då Drottning Kristina skrev ett privilegiebrev där bland annat fisket reglerades. Hur bra fisket var historiskt sett vet man inte, men idag har flera förbättringsåtgärder vidtagits, och fisket är bra.

I Stockholm ström möts sötvattenfiskarna från Mälaren och saltvattensfiskar. Det gör Stockholm Ström väldigt artrik, och här kan du hitta bland annat gös, abborre, siklöja, strömming, lax, havsöring och till och med en del plattfisk. Eftersom den del arter även leker i Stockholm Ström så dyker det upp rovfiskar här med.

1973 sattes Havsöringsmolt ut i Strömmen. Detta sedan reningsverken hade förbättrat vattenkvaliteten avsevärt. Ett par år senare visade det sig att öringarna återvände för att leka. Det gjorde att utsättning av fisk fortsatte, till fritidsfiskarnas stora glädje.

Strömmen i sig är ett reglerat flöde och det gör att förutsättningarna för reproduktion inte är de bästa. Dessutom finns det många naturliga fiender.

Rekordet för lax i Stockholm Ström är 21, kg och för Havsöring 13,4 kg.

Efter fisket

Efter du har fiskat klart för dagen är du förstås hungrig. Börja kvällen med en öl på Tritonia i gamla stan. När ni har druckit upp går ni bara in genom dörren bredvid och hamnar då på Barrel. Där serveras det burgare i massor av varianter.

Mätta och glada kan det vara dags att dra vidare i kvällen. Gör ett besök för en drink på Tweed. Det är lätt att fastna här, och skulle det vara så är det förstås inget fel alls. Sjunk ned i en av fåtöljerna och hänge dig åt välblandade drinkar och cocktails. Skulle matsuget slå till igen finns det även cocktailmat för den som behöver.