Adventsmys i Bohuslän

Ge dig själv och din partner en för tidig julklapp – boka in en helg med adventsmys på ett spahotell på Västkusten! November och december är två mörka och kalla månader, ofta fyllda med stress över avslut på jobbet och julfirande som ska planeras och förberedas. Då passar det verkligen bra att smita iväg en helg och bara ta det lugnt, koppla av och umgås med varandra.

På ett spahotell får du inte bara ett lyxigt rum och en härlig hotellfrukost, utan det finns också mängder av sköna behandlingar som gör hela kroppen avslappnad, mjuk och ren. Njut av att sitta länge i de varma bassängerna, och slappa i relaxavdelningen. Ta tiden att prata med varandra, om stort och smått.

Glöm för all del inte fiskespöt!

Men för alla som ägnar sig åt fiske: ingen semester utan åtminstone ett par kast med spöet. Antagligen vet din partner redan om det här, och lär inte bli överraskad. Se bara till att du inte fiskar under hela den ljusa delen av dagarna, utan faktiskt ägnar dig åt lite vi-tid också.

Du kan med goda förhoppningar om fångs packa ner fiskespöet inför ett besök i Bohuslän, för det finns massor av bra och lättåtkomliga fiskeställen både längs kusten, i fjorderna och i sjöar längre in i landet.

Längs Bohusläns kust är det havsfiske som gäller. I november och december får du fiska torsk, bleke och kolja, och innan den 20 december även hälleflundra. För att fiska i havet behöver du inte köpa något fiskekort.

Andra aktiviteter

När du har fått dina kast med spöet, och förhoppningsvis fått känna rycket av ett rejält hugg, så tycker vi att du ska ta dig tid att uppleva naturen i Bohuslän. Ta din partner i handen och ge dig ut på en långpromenad längs havet.

Bohuslän är känt för sina karga klippor och öppenheten mot havet. Du kommer märka att vinden har fritt blås in mot land, och det ger den där typiska saltmättade känslan i luften. Växtligheten är främst ljung och barrträd.

De gamla fiskesamhällena längs kusten har i många fall lyckas bevara sin pittoreska bebyggelse. Passa på att besöka Fjällbacka, Grebbestad och Lysekil för att få en känsla för kustsamhällena. Men se upp för Fjällbacka, där det ju som alla som har läst Läckberg vet, händer ruskiga saker i parti och minut.