Ta vara på fångsten!

Även om det inte alltid är fångsten man är ute efter, utan själva fångandet, så händer det ändå att du kommer hem med en del fisk. Självklart har du ett ansvar som fiskare att ta vara på din fångst på bästa sätt och inte låta något förfaras.

Att tillaga fisk är inte svårt, men det har tidigare varit lite trixigt att få den sådär perfekt tempererad så den smälter i munnen. Men inte längre! Med en effektiv sous vide bestämmer du temperaturen i förväg, lägger in fisken i vakuumpåsen där alla de goda smakerna hålls kvar och låter den ligga i varmt vatten till dess att den har nått den perfekta temperaturen. Och det bästa är att eftersom vattnet inte blir varmare än så riskerar du inte att fisken blir torr och tråkig

Den enkla är det godaste

Som fiskälskare gillar vi att hålla det enkelt. Då får fisken huvudrollen, och vi kan verkligen njuta av dess smak. Så, krångla inte till det.

Kokt hälleflundra som serveras med smält smör, riven pepparrot och kokt potatis är en klassiker som fortfarande håller måttet. På samma sätt är det ljuvligt med en perfekt röding som sällskapar med en smörsås och potatis.

Och sous vide i all ära, men det finns inte mycket som slår en nyss uppdragen öring, tillagad över öppen eld i det fria. Här behövs inga tillbehör, mer än möjligen en kall öl.

Även lite mer komplicerat är förstås njutbart

En rejäl fisksoppa med saffran, kanske lite grädde, grönsaker och mängder med fisk och skaldjur är inte att förakta. Ett smart tips är att tillaga fisken för sig så den blir perfekt, servera soppan i djupa tallrika och toppa med fisken precis innan servering.
Även om det inte är speciellt komplicerat är kokt torsk med äggsås en favorit. Perfekt tillagad fisk som serveras med kokt potatis och en vit sås med hackat ägg och massor med persilja… Mums!

De lite tjockare bitarna torsk kan med fördel serveras med en skiva (eller två…) bacon och en lättare rödvinssås. Lite smörstekt svamp till så är en riktig lyxig höstmiddag serverad.