Överraska din käresta på Alla Hjärtans Dag

Fredagen den 14 februari är det Alla Hjärtans Dag, eller Valentin. Det är dagen då vi firar vår kärlek, och uppvaktar den som vi vill dela, eller redan delar, livet med. Du som gillar att fiska har en perfekt möjlighet att kombinera din hobby med att överraska din partner med en härlig middag.

Så sätt igång redan nu att förbereda. Ut på fisketur, med avsikt att fånga något som kan bli en ljuvlig middag. Gädda, abborre och öring är typiska vinterfiskar, och alla tre är goda att äta. Bor du så du har röding i närheten är det ju en delikatess. Men som vi alla vet är det ju inte alltid det nappar, så det är lika bra att börja fiska nu genast.

Laga en kärleksmåltid

Det enkla är oftast det godaste. Med en lättanvänd sous vide får du en perfekt tillagad och saftig fisk. Servera med kokt potatis, skirat smör och riven pepparrot. Ärtor och lättkokta, smörsvängda morötter är fantastiskt till. I glasen häller du ett krispigt vitt vin med mycket smak.

Till dessert kan du välja något som passar dig och din partner. Kanske en chokladfondant med krämigt inre som rinner ut när du sätter skeden i den, eller en gino med färska frukter som melon, apelsin, banan och kiwi som du strösslar med rejält med riven vit choklad och gratinerar i ugnen. Servera med en god vaniljglass och en kopp kaffe.

Dekorera för bättre wow-effekt

För att göra det extra festligt kan du ta tillfället i akt att dekorera bordet. En vacker blombukett sprider alltid glädje. Några hjärtformade ballonger med helium som svävar i taket är oväntat och roligt. Strö ut små glittriga hjärtan på bordet mellan tallrikarna och duka med vackert porslin. Har ni silverbestick använder du självklart dem, liksom linneduken och linneservetterna.

Om du håller det hela hemligt för din partner kan du också passa på att skapa en spellista med musik ni båda gillar, och låtar som påminner er om gemensamma minnen. Ha musiken på svagt i bakgrunden när din partner kommer hem, och börja med att sätta ett glas rosébubbel i handen på honom eller henne direkt vid hemkomst för att sätta stämningen från början.