Fiske är en underbar naturupplevelse med hunden

 

Fiske är en aktivitet som bjuder på underbar natur och mycket spänning. Passa på att ha med hunden under den här typen av aktivitet. Då finns det möjlighet att vara ute i många timmar och ha det riktigt skönt tillsammans.

 

Lär hunden att inte hugga efter fiskespöt för att undvika olyckor som annars kan ske. En fluga i ögat, nosen eller tungan är inte speciellt roligt för en liten hund som inte förstår bättre. Det handlar om att hela tiden vara noga med och inte utsätta hunden för onödiga risker.

 

Hitta en flytväst hund som passar bra. Om hunden skulle råka trilla ner i vattnet finns risk att det är lite strömt och den får panik, en flytväst kan lindra paniken och hjälper hunden att flyta. På så sätt hinner också du som ägare agera och få upp hunden från vattnet igen.

 

Flytväst är något som många använder när de åker båt på sjön, men det borde vara lika självklart att också hunden har oavsett om man åker båt eller står på kanten vid en älv. Det kan gå väldigt snabbt att trilla i och flytvästar räddar verkligen både hundar och människors liv.