Fiska från en båt

Att fiska från en båt ger fler möjligheter än att bara fiska från kanten av ett vattendrag. Det går då inte att utöva flugfiske utan istället kan man prova både lägga nät och att dra ett drag efter båten. Vilken typ av fisk som man kan förvänta sig att få upp varierar stort utifrån vilket vattendrag som man fiskar i.

 

Kom ihåg att tänka på säkerheten när man är ute på sjön eller havet. Seglarväst passar alla och ger dessutom en stor rörelsefrihet vilket kan behövas då man fiskar. Vanliga flytvästar kan vara väldigt klumpiga och hindra möjligheten till att röra sig preci som man önskar. Eftersom de är skapade för personer som seglar och snabbt ska kunna röra sig på däck är det en typ av väst som de flesta uppskattar.

 

Har man ingen egen båt men är nyfiken på om det skulle kunna vara något som passar går det att kolla om nära och kära har en båt att låna ut eller försöka hyra en under några dagar. Innan man väljer att köpa en egen kan det vara skönt att ha provat så det är något som verkligen passar och lockar till att fortsätta utöva.Fiska från en båt