Att tänka på vid fiske på sommaren

Sommaren är för de flesta en fantastisk årstid. Det är ljumma vindar och ljust i stort sett dygnet runt. På så sätt är man inte begränsad att fiska endast några få timmar mitt på dagen utan kan själv bestämma när man vill ge sig ut. Finns det något som kan vara extra bra och tänka på då det kommer till fiske på sommaren?

 

Är det riktigt varma dagar är det först och främst väldigt viktigt att dricka mycket vatten. Även om fisket är spännande, det går bra och man inte riktigt känner att man har tid måste man dricka mycket. Svettas man väldigt mycket är det dessutom smart att använda sig av lite vätskeersättning för och återställa balansen av salter i kroppen. Använd solglasögon för att skydda ögonen eftersom solens strålar är väldigt starka och dessutom reflekteras i vattnet. Smörj också in huden med solkräm samt använd något att ha på huvudet för att solen inte ska lysa rakt på huvudet.

 

Även om sommaren är fantastisk så finns det alltid störande moment som man måste ta hänsyn till. Insekter är ett sådant inslag som kan bli väldigt frustrerande och jobbigt. Myggor, knott och bromsar som man inte vill ska äta upp en. Det går alltid och prova använda myggmedel och liknande för att försöka hålla dom borta så gott det går. Skulle inte det hjälpa finns det speciella kläder som stänger ute dessa insekter vilket kan vara värt varenda krona istället för och bli uppäten.