Restauranger i skärgården

 

Runt om i hela landet finns det flera olika skärgårdar. Här går det att fiska, åka båt och bada på sommaren. Vintertid är det många som ägnar sig åt att åka långfärdsskridskor eller vinterbada. Men det finns flera andra dimensioner av skärgården och en av dessa är mat. Dels brukar det kunna finnas olika bodar som säljer fisk, skaldjur och liknande som man kan köpa med sig hem och tillaga, eller köpa redan tillagade om man föredrar det.

 

Det brukar också finnas flera olika restauranger att besöka. De här restaurangerna har oftast av naturliga anledningar fisk och skaldjur på menyn som de köper av lokala fiskare. Här finns möjlighet för besökare att njuta av lokalt fångad mat som ofta är tillred på ett alldeles speciellt sätt. Vill man veta mer eller utforska det närmare brukar krögarna glatt berätta mer för den gäst som är intresserad.

 

Genom att gå på en restaurang i skärgården och lära sig mer om fisk och hur man faktiskt kan tillaga den på bästa sätt, så får man också med sig idéer själv till framtiden. Nästa gång man ska bjuda gäster på middag kanske man är modig nog att bjuda på piggvar liknande den man åt på restaurangen. Ett tips är dock att prova laga det själv några gånger först för att lära sig mer om fisken och hur man får till den på bästa sätt. God och hälsosam mat som lagas med kärlek är alltid den som uppskattas allra mest av alla människor.