Båtvett gäller även vid fiske

Det kan vara lätt att fokusera bara på fisket när man ger sig ut med båt för att just fiska. Men som alltid när man är på sjön i en båt gäller det att ha båtvett. Det finns enkla regler som gör att man troligen klarar sig väldigt mycket bättre om olyckan skulle vara framme.

Och du, båtvett gäller förstås inte bara i båten. Även när du fiskar från stranden är det smart att tänka på säkerheten.

En fiskekompis är klokt, både av sociala skäl och för säkerheten. Berätta också alltid för din familj vart du åker när du ska iväg och fiska.

Ha alltid flytväst

Det här är den absolut viktigaste regeln när du är i en båt. Det kan tyckas fånigt när det är kav lugnt och solen skiner, men vädret kvittar. Flytvästen ska alltid vara på. Det finns massor med varianter, så välj en som passar dig. Happy yachting har ett stort utbud och bra priser.

Speciellt om du fiskar med barn är det viktigt att ha flytväst. Barn gör ju som bekant inte som vi säger, utan som vi gör. Om du har flytväst och visar att det är självklart även för vuxna så kommer barnen inte ifrågasätta flytvästen, utan se det som något naturligt.

Var nykter

Även små mängder alkohol påverkar ditt omdöme och din reaktionshastighet. På sjön gäller det att kunna fatta korrekta beslut snabbt, så därför ska du alltid vara nykter när du är på sjön. Efter fiske-ölen får vänta tills du har kommit i land och kanske tills du är hemma.