Fisketävlingar vi ser fram emot

Vinterflugviske, isborrar och pimpelspö i all ära, men idag tänkte vi vända blicken mot kommande spinnfisketävlingar som vi ser fram emot under 2021. I mitten av april, närmare bestämt den 16:e april, inträffar Kinnekulleträffen i Kinnekulle (Västergotland). Det är ett berg vid Vänerns sydöstra strand och under den här träffen är det lax och öring som står på dagordningen. Nästa tävling är i Vaxholm den 8:e maj när det är dags för Vaxholm Pike Open. Gädda, någon?

I år var det Ingarö Sportfiskeklubb 1 och 2 som tog en dubbelseger i gäddfisketävlingen Vaxholm Pike Open. Den här tävlingen ingår i SPL (Swedish Pike League) och totalt var det 30 team som deltog under 2020 med en total fångst på 138 gäddor. Fem av de teamen fångade fem gäddor som landade över dagens minimått och 10 team fick gå hem med svansen mellan benen utan en enda godkänd firre i båten. Det såldes svartvita posters på vinnargäddorna på plats, som var 472 cm och 418 cm, så det var ganska stor skillnad på ettan och tvåan!

Sedan har vi Blekinge Trollingfestival i Nogersund där det kommer att fiskas lax, öring, regnbåge och hybrid den 14:e maj. Mälaren cup äger rum 15:e maj i Mariefred och då är det återigen gädda som gäller. Det sker också en del intressanta tävlingar för flugfiske och trolling och mete, så det råder ingen brist på aktiviteter under 2020 för de som lever för fiske. Vi ser fram emot ännu ett häftigt år med er, våra trogna läsare.