Hundar som kan fiska

Vissa hundar tycker verkligen om att hänga med ut och fiska! Somliga hundar kan till och med fånga sin egen fisk. Djur har en känsla för naturen som vi inte kan förstå oss på. Vår kompis har en hund som alltid vet vem som ska få nästa fisk när vi är ute och fiskar tillsammans. Han sätter sig bestämt bredvid den person som får napp innan det sker, och det slår aldrig fel. Hunden är en energisk liten jack russell vid namn Peps som älskar allt som har med friluftsliv att göra, så det är ingen större överraskning att han också uppskattar fiskandets magi.

Om du har en hund så kan du testa ta med dig hunden när du fiskar på land eller ute i båten. Vem vet, du kanske också har en fiskarhund med ett sjätte sinne? Locka vovven med lite smarriga tuggben och godisbitar från Purina för att få upp dem i båten om de är lite skeptiska. Vi har också en vän som tar med sig katten när han åker ut med båten för att fiska om somrarna. Det är nog ganska ovanligt att katter gillar att hänga med ut på fiske, eftersom många katter är rädda för vatten, men det finns alltid undantag!

När ditt husdjur har varit med och bevittnat den första fångsten så är det stor chans att de vill hänga med ut igen. Om du vill förklara för hunden vad fisket går ut på redan från början kan du ta med en fisk i smyg och kroka på den och låtsas som att du har fått napp!