Flugfiske på vintern och med barn

Hur fungerar det egentligen att flugfiska på vinter och tillsammans med barn? Jo det funkar faktiskt bra om man gör det på rätt sätt. Barn kan ofta bli ganska uttråkade om det inte händer någonting så därför är det bra om du har med dig saker som barnen kan roa sig med medans du flugfiskar. 

Om vattnet där du brukar flugfiska inte har frusit till is kan du fiska på som vanligt. Men tänk bara på att vattnet oftast är betydligt kallare under vintern än på sommaren – trots att det inte är så kallt att det har frusit till is. Har vattnet frusit till is blir det lite svårare. Då kan du istället behöva pimpla, något man kan kalla för en vinterversion av flugfiske. 

Få med barnen ut

När du är sugen på att pimpla eller flugfiska så kan det vara svårt att få med sig barnen – de vill ofta att det ska hända mycket grejer hela tiden. Men för att få med barnen kan du surfa in på storochliten.se/vinterlek och köpa pulkor, skridskor och hjälmar som barnen kan ha kul med. De kan alltså åka skridskor eller pulka medans du pimplar – då blir alla glada. 

Så bara för att barnen kanske inte vill flugfiska eller pimpla kan du ändå få med dem ut. De kan göra något annat medans du gör det som du tycker är roligt. Se bara till så att du kan se vart barnen är hela tiden.