Bra fiskevatten i Sverige

Om du bor i Sverige så är du väldigt lyckligt lottad med ett stort utbud av vattendrag, åar, sjöar och även hav som du kan fiska i. Detta gör också att du har chansen att fånga lite olika typer av fiskar från din campingstol eller sköna utemöbler. Så om du vill testa på att fånga lite större fiskar eller annan typ av fångst som till exempel kräftor så finns det många olika bra fiskevatten i Sverige som du kan besöka. Vi listar några av våra favoriter!

Abmoälven

Många inbitna flugfiskare vallfärdar till Abmoälven vid Arvidsjaur för att fiska. Anledningen är framför allt att det är stor chans att få en väldigt varierad fångst.

En stor del ligger även väldigt nära vägen och gör det enkelt att ta sig dit. Detta gör den till ett bra fiskevatten för fiskare i varierade åldrar. Några olika typer av fiskar som är vanligt att fånga är bland annat abborre, sik, gädda och såklart också öring. Bästa tiden på året att fiska i Abmoälven är mellan midsommar och början på älgjakten.

Mörrum

En plats som är väldigt välkänt av fiskare är Mörrum. Hit kommer tusentals fiskare årligen för att testa fiskelyckan. Det är också en väldigt vacker plats med en fin omgivning. Mörrum hittar du i Blekinge och fiskevattnet bjuder på bland annat fångst som lax och havsöring.

Dalälven

Om du är sugen på att testa någonting helt annat så kanske du ska se om du fångar några signalkräftor i Dalälven. Det krävs helt annan fiskeredskap och kunskap. Men är också kul att variera klassiskt fiske med.