Varför är flugfiske så populärt?

Av alla olika typer av fiske som finns är det nog framförallt flugfiske som många uppskattar. Det är en väldigt rogivande aktivitet där du får kontakt med vattnet och slipper att investera i båt och annan utrustning från https://www.happyyachting.com/sunbeam-system. Istället kan fokusera på att hitta fina strömmar och vattendrag som du kan testa din fiskelycka vid. I denna artikel listar vi fördelarna med flugfiske och vad denna typ av fiske innebär. Häng med!

Kräver en viss teknik

Vad som gör flugfiske ganska iögonfallande är framförallt den teknik som man måste använda när man fiskar. Här är det inte bara att slänga i ett flöte och vänta på att fisken ska nappa. Här gäller det snabba drag och en teknik som tar en liten stund att öva in. Man kastar också med fluga, vilket är ett typ av drag som lax, gädda, harr, öring och röding tycker särskilt mycket om. Så när du väl bemästrar flugfiske så kan du komma hem med en liten mer gedigen fångst, till skillnad från abborre och mört som är mer vanligt när man fiskar med metspö.

Välj rätt typ av fluga

Men beroende på vart du fiskar i landet så kommer det att vara särskilda typer av fiskar som är mer vanliga än andra, så här gäller det att du anpassar valet av fluga beroende på vart du fiskar. Men efter detta är det bara att njuta och såklart investera i ett par högre stövlar så att du kan gå ut längre i vattendraget och få mer kontakt med vattnet.