Njut av din fångst

Efter att du har varit ute och flugfiskat hela dagen har du förmodligen fått ganska mycket fångst. Målet med att fånga fisk är ju att tillaga någon god maträtt och kunna njuta av kvällens middag lite extra. För visst känns det extra bra att äta fisk som du själv har fångat?

Om du inte vet vad du kan göra med din fångst ska du få lite tips här. Du kan göra många olika maträtter med fisk, det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Fisksoppa

Fisk och soppa är två saker som faktiskt smakar väldigt bra ihop. Att tillaga en god fisksoppa är uppskattat av många. Vill du lyxa till soppan kan du laga en fisksoppa med saffran och kanske till och med baka ett eget bröd till. Fisksoppa kan du laga både med abborre, tonfisk, torsk och många andra fiskar.

Fisk i ugn

Att tillaga fisk i ugn blir en riktigt god middag. Släng in fisken i ugnen tillsammans med någon god såsblandning eller med ett lager av färskost på toppen. Koka eller ugnsbaka lite potatis till och du har en riktigt bra och god måltid att se fram emot. Servera gärna med fräsch sallad eller något annat grönt för att förgylla smakerna ännu mer.

Grilla fisk

Är det bra väder är det ett säkert kort att grilla din fångst. Att grilla fisk ger en riktigt god smak, och har du en kolgrill kommer fisken få en sån där härlig röksmak. Till den grillade fisken kan du servera vad du själv tycker passar, kanske en fräsch sallad eller liknande.