När det nappar på fel sätt

Vad är det konstigaste du har fått på kroken? Ibland nappar det av helt fel anledning, kanske att man får en stövel på kroken, ett övergivet fiskespö vars lina fastnar i ens egen lina eller ett klädesplagg av något slag. Vissa fiskare får väldigt skumma saker på kroken, som gamla balkongmöbler eller cyklar som har kastats från en bro. Men förhoppningsvis råder det en större miljömedvetenhet i landet nu som gör att folk tänker efter innan de använder våra sjöar som papperskorgar. Det är bäst att man återvinner det man kan och kör resten till tippen.

Ibland kan man få sig en riktig överraskning med en fågel på kroken istället för en fisk. Det kan vara en fiskmås, en anka, en orm eller en and, och då ska man givetvis inte ta hem den och lägga den på grillen, för de kan ha dött av sjukdomar eller bakterier av olika slag. Fiskare i andra länder kan också överraskas av en liten haj eller en bläckfisk på kroken!

Skriv gärna till oss och dela med dig av dina roliga och udda historier, som när du fiskade upp en bröllopsklänning, en mopp, en Marimekko kopp eller vad det nu kan vara, så ska vi dela med oss av det i ett blogg-inlägg. Det är alltid kul att höra vad andra har varit med om! Förhoppningsvis brukar det oftast vara fisk som fastnar på kroken, men vem vet vad sjön har att bjuda på. Ibland dyker det upp någonting oväntat och vi vet aldrig vad som gömmer sig i havets djup.