Norrland som fiskedestination

Sverige har med sin varierande natur och klimat, skapat ett väldigt fascinerande fiskeutbud. Oavsett vart du befinner dig i landet, eller vilken typ av fångst som du letar efter så finns här mycket att hämta. Dels kan du fiska i skärgården och därmed ha chans till en liten större fångst, använda dig av insjöarna för att fånga kräftdjur och även fiska både öring eller lax i vattendragen. En fiskedestination som är ofantligt populär är Norrland, som har flera välbesökta platser som du också bör pricka av på din lista!

Kiruna – Varierande fiskeutbud

En plats som bör stå högst upp på att-göra-listan är områdena kring Kiruna. Visserligen krävs det här fiskekort innan du kan börja upptäcka vad som gömmer sig i djupen, men detta kan du enkelt ansöka om hos kommunen. Med sina 6000 små sjöar, vattendrag och åar så kan du fånga det mesta. Dessutom kan du boka boende i Kiruna och få en mer gedigen upplevelse och en god nattsömn.

Torne älv – Fantastiska möjligheter för olika fiskare

Torne älven är kanske allra mest känd och populär för sitt gedigna utbud av lax. Men det finns även andra möjligheter för dig och abborre, gädda, harr, öring och sik är även vanligt förekommande fiskearter.

En fördel med älven är att den är helt outbyggd, vilket har skapat ett väldigt varierande utbud av fiskar. Dessutom är områdena kring älven mycket vackra, så förutom en väldigt trevlig fiskestund så kommer du också ha mycket annat att kolla på. Så om du letar efter ny destination, rekommenderar vi denna varmt!