Så här tillagar du bäst fisk

När du har befunnit dig på sjön hela dagen och fångat en hink full med färsk fisk, är det andra nöjet självklart att tillaga fisken. Det finns mängder av olika alternativ och beroende på vilken typ av fisk du har fångat, skiljer sig den allra bästa tillagningsmetoden från varandra. Vi ger dig de bästa tipsen för hur du tillagar din fisk, för att den ska bli saftig och smakrik.

Stekpanna

En klassisk och tidsbesparande metod är att använda en traditionell stekpanna för att steka till din fångst. Framförallt rödspätta, torskfile och lax går utmärkt att tillaga i stekpanna. Men felet som många gör att fisken steks för länge och på alldeles för hög temperatur, vilket ofta leder till att den blir torr och tråkig att äta. Ett knep är att börja med olja när du steker fisken, för att sedan tillsätta matfett för att addera smak. Detta förhindrar smöret från att brännas vid och fisken får en härlig smak som kan kombineras med valfri krydda.

Både torskfile och rödspätta har också en mer mjuk konsistens, vilket gör att de ofta faller sönder i stekpanna om de inte paneras på rätt sätt. Torskfile kan du även dubbelpanera för att säkerställa att de håller formen under tillagningen.

Kol- eller elgrill

En annan metod som är perfekt att använda efter sommarens fisketurer är en kol- eller elgrill. Du behöver heller inte spendera stora summor för att resultatet ska bli saftigt och smakrikt, köp grillar billigt om du har en budget att hålla dig till. De flesta fiskar passar att grillas och linda gärna in dem i folie, för att de ska få en perfekt grillyta och tillagas under en optimal temperatur.