Hur väljer man rätt fiskeutrustning?

Att välja rätt fiskeutrustning är en förutsättning för att du ska ha en trevlig fiskestund och faktiskt även kunna komma hem med en del fångst. Beroende på vad du planerar att fiska, vart din resa bär av och hur djupt det är så finns det några olika saker som du bör ta i beaktning. Precis som när du ska handla konferensmöbler och behöver ta varje del i åtanke, så gäller alltså detsamma när du ska planera din fiskeresa och köpa passande fiskeutrustning inför den. Så här väljer du rätt fiskeutrustning!

Typ av vattendrag

Beroende på om du ska fiska i åar, sjöar eller i vattendrag med mer strömmar så finns det särskilda fiskeredskap som passar perfekt för detta ändamål. Flugfiske är till exempel vanligt i åar med lite mer liv och rörelse, medans kastspön och metspön är ett mer vanligt val om man ska fiska från en brygga eller båt.

För att du ska kunna göra det allra bästa valet är det därför viktigt att du har just vart du ska fiska i åtanke. Detta kommer hjälpa dig att komma mer förberedd.

Gör efterforskningar

Om du planerar en fiskeresa är det även nödvändigt att du gör efterforskningar på destinationen, för att ta reda på vilka fiskarter som är mer vanligt. Olika sjöar i Sverige har nämligen ett väldigt brett utbud av vilka fiskar som du kan fånga. Så anpassa drag och utrustning beroende på om det är en gädda du vill fånga på kroken eller mindre abborrar.