Maximera ditt flugfiske

Vill du fånga så mycket fisk som möjligt? Eller vill du kunna lägga så mycket tid som möjligt på att flugfiska? Det är du inte ensam om att vilja då nästan alla som flugfiskar ser det som mer än en hobby – det är en livsstil och gemenskap med andra som också utövar sporten. Så hur ska du göra för att kunna spendera så mycket tid och energi på flugfiske som du bara kan?

Planera

För att undvika att oförutsägbara saker händer och du behöver lägga tid på massa annat är det viktigt att planera. Om du planerar när du ska handla eller hämta ett paket kan du också planera när du ska flugfiska. Du kan bland annat planera den mat du ska äta under veckan, så får du mer tid åt fisket och kan lägga tid på sådant du verkligen tycker om och mår bra av.

Rätt kläder

Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt flugfiske behöver du klä dig rätt. Det betyder dels att du klär dig efter väder, men också att du klär dig i kläder som passar för flugfiske. Till exempel så kan det bli svårt att flugfiska om du har på dig kläder som blir tunga av vatten.

Lätta kläder för löpning är ett tips på vilken typ av kläder du kan ha på dig. Dock behöver du ha med dig mer än bara lätta löparkläder i och med att det kan bli både blött och kallt. Så lätta, funktionella kläder som du skyddar med vattentäta och tåliga sådana är ett tips.